Jäsenyys

Jäsenedut

 

Äidinkielen opettajain liittoon kuuluu noin 2100 jäsentä. Liiton jäseneksi voi liittyä missä tahansa koulumuodossa työskentelevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, luokanopettaja sekä alan opiskelija. Myös yliopistoissa, kansanopistoissa, kustantamoissa ja opetushallinnossa työskenteleviä kuuluu liittoon.


ÄOL:n jäsenenä saat seuraavat jäsenedut:


• neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Virke-lehden

• ÄOL:n vuosikirjan, joka sisältää artikkeleita äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen liittyvistä teemoista. Kirja ilmestyy PDF-muotoisena liiton jäsensivuilla.

• pääsyn ÄOL:n ja SKS:n sähköiseen oppimisympäristö Älyyn, joka on liiton jäsenille maksuton

• ÄOL:n jäsensivuillaan julkaiseman opetukseen liittyvän materiaalin

• ajankohtaisia tiedotteita liiton jäsenrekisterissä olevien sähköpostiosoitteiden perusteella. Tiedotteita lähetetään sekä koko jäsenistölle että kohdennettuna eri opettajaryhmille ja alueille.

• ÄOL:n luottamushenkilöt valvovat äidinkielen opettajien etua opetusalan eri järjestöissä, ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin ja vuorovaikuttavat viranomaisten, poliitikkojen ja median kanssa tuoden ammattikunnan mielipiteen esiin.

• Liiton jäsenillä on mahdollisuus hankkia käyttölupa Näytelmät.fi -palvelun näytelmätietokantaan hintaan 90 € / v. Sivustosta vastaa Suomen Näytelmäkirjailijaliitto.

• ÄOL:n jäsenet saavat 25 % alennuksen kaikkien SKS:n julkaisemien kirjojen normaalihinnoista. Verkkokauppa on osoitteessa kirjat.finlit.fi. Jäsenedun saa käyttämällä verkkokaupan ostoskorissa etukoodin ÄOLJÄSEN. Alennuksen saa myös kirjakauppa Tiedekirjan myymälästä (Snellmaninkatu 13, Helsinki) kertomalla kassalla olevansa ÄOL:n jäsen.


Liiton jäsenmaksu on 75 € / vuosi. Alennettu jäsenmaksu on 45 € / vuosi. Tarkemmat tiedot jäsenmaksusta kohdassa Jäsenmaksun määräytyminen.

Liittymällä oman alueesi paikallisyhdistyksen jäseneksi saat lisäksi sen tarjoamat koulutus- ja virkistyspalvelut. Paikallisyhdistykseen voit liittyä ottamalla yhteyttä alueesi yhdistyksen sihteeriin. Paikallisyhdistyksistä lisää tietoa tästä.

Voit liittyä ÄOL:n jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen.

Tiedäthän, että voit vähentää Äidinkielen opettajain liiton jäsenmaksun verotuksessa.