Jäsenyys

Jäsenedut

 

Äidinkielen opettajain liittoon kuuluu noin 2100 jäsentä. Liiton jäseneksi voi liittyä missä tahansa koulumuodossa työskentelevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, luokanopettaja sekä alan opiskelija. Myös yliopistoissa, kansanopistoissa, kustantamoissa ja opetushallinnossa työskenteleviä kuuluu liittoon.


ÄOL:n jäsenenä saat seuraavat jäsenedut:


• neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Virke-lehden

• ÄOL:n vuosikirjan, joka sisältää artikkeleita äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen liittyvistä teemoista. Kirja ilmestyy PDF-muotoisena liiton jäsensivuilla.

• ÄOL:n jäsensivuillaan julkaiseman opetukseen liittyvän materiaalin

• ajankohtaisia tiedotteita liiton jäsenrekisterissä olevien sähköpostiosoitteiden perusteella. Tiedotteita lähetetään sekä koko jäsenistölle että kohdennettuna eri opettajaryhmille ja alueille.

• ÄOL:n luottamushenkilöt valvovat äidinkielen opettajien etua opetusalan eri järjestöissä, ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin ja vuorovaikuttavat viranomaisten, poliitikkojen ja median kanssa tuoden ammattikunnan mielipiteen esiin.

• ÄOL:n jäsennumerolla pääsee suoraan rekisteröitymään ÄOL:n ja SKS:n sähköiseen oppimisympäristö Älyyn.

• Liiton jäsenillä on mahdollisuus hankkia käyttölupa Näytelmät.fi -palvelun näytelmätietokantaan hintaan 90 € / v. Sivustosta vastaa Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

• ÄOL:n jäsenet saavat SKS Kirjat -verkkokaupassa kaikkien tuotteiden normaalihinnasta 50 % alennuksen. Saat jäsenedun käyttöösi toimimalla näin:

  1. Jos et ole vielä rekisteröitynyt SKS Kirjat -verkkokaupan asiakkaaksi, tee se täällä: https://kirjat.finlit.fi/rekisteroidy/
  2. Pyydä jäsenetu käyttöösi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti (a) skskirjat.fi
  3. Mainitse viestissäsi verkkokauppaan rekisteröimäsi sähköpostiosoite sekä ÄOL-jäsennumerosi
  4. SKS lähettää sinulle viestin, kun jäsenalennus on käytössäsi.


Liiton jäsenmaksu on 75 € / vuosi. Alennettu jäsenmaksu on 45 € / vuosi. Tarkemmat tiedot jäsenmaksusta kohdassa Jäsenmaksun määräytyminen.

Liittymällä oman alueesi paikallisyhdistyksen jäseneksi saat lisäksi sen tarjoamat koulutus- ja virkistyspalvelut. Paikallisyhdistykseen voit liittyä ottamalla yhteyttä alueesi yhdistyksen sihteeriin. Paikallisyhdistyksistä lisää tietoa tästä.

Voit liittyä ÄOL:n jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen.

Tiedäthän, että voit vähentää Äidinkielen opettajain liiton jäsenmaksun verotuksessa.