Kaikille avoin Art Breaks Walls -kirjoituskilpailu

14.2.2023

Kirjoita tarinasi kulttuurien kohtaamisesta


Aviador Kustannus ja kirjailija Hannu Luntiala järjestävät kaikille avoimen Art Breaks Walls -kirjoituskilpailun, jonka teemana on ”Kulttuurit kohtaavat”. Kilpailuun voi osallistua fiktiivisillä tai fiktiota ja faktaa yhdistävillä kertomuksilla, jotka tulee lähettää kilpailun järjestäjälle kesäkuun 15. päivään mennessä.

Jokaisella Suomessa asuvalla on omaa tai läheltä koettua tuntumaa kahden erilaisen kulttuurin kohtaamisesta. Muuttaessa Suomeen – tai Suomen sisällä – tuo muutossa mukanaan palan omaa kulttuuriaan. Tämä kulttuuri on usein törmännyt vallitsevaan kulttuuriin tai muokannut sitä, kenties ajan myötä sulautunut sen osaksi.

Jokaisen muuttajan tarina on omanlaisensa. Jokainen kohtaaminen on tarinan arvoinen. Kilpailussa etsitään novellimuotoisia tarinoita eri puolilta maailmaa Suomeen saapuneilta henkilöiltä. Toivomme mukaan myös suomalaisten kirjoituksia kohtaamisista uusien kulttuurien kanssa.


Näin osallistut

Tekstin suositeltava pituus on 5–20 liuskaa. Koska kyseessä on novellikilpailu, tarinoissa on mahdollista ja jopa suotavaa käyttää myös mielikuvitusta. Kilpailuun voi osallistua omalla äidinkielellään, mutta suomesta poikkeavalla äidinkielellä kirjoitetun tekstin lisäksi kilpailuun tulee lähettää tarinasta mahdollisimman huolella laadittu suomenkielinen käännös.

Kilpailutyö lähetetään postitse osoitteeseen: Aviadorin Kulttuurikulma, Liisankatu 19, katutaso, 00170 Helsinki tai sähköpostitse osoitteella kirjoituskilpailu@aviador.fi Lähetysten tulee olla perillä viimeistään 15.6.2023.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Tarinan sisältävään kirjekuoreen tulee laittaa lisäksi suljettu kirjekuori, jonka päällä on nimimerkki ja sisällä kirjoittajan nimi- ja yhteystiedot. Lähetettäessä sähköpostitse oma nimi saa esiintyä lähetysosoitteessa, sillä tekstit ohjataan raadille nimettöminä.

Kilpailun voittajat valitsee Aviador Kustannuksen nimeämä raati lokakuun 2023 aikana. Parhaiden tarinoiden kirjoittajille on varattu yhteissummaltaan 5000 euron palkintosumma, jonka jakamisesta raati päättää. Kiehtovimmista tarinoista kootaan Aviadorin toimittama antologia, joka julkaistaan loppuvuodesta 2023.

Valtioneuvosto on nimennyt Kulttuurit kohtaavat-kirjoituskilpailun vuoden 2023 merkittäväksi taidekilpailuksi, jonka palkinnot ovat saajalleen verovapaita.

Aviador on vuonna 2012 perustettu kustantamo, joka keskittyy korkealaatuiseen, lukuelämyksiä tuottavaan kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Art Breaks Walls on kirjailija Hannu Luntialan ideoima ja hallinnoima toimintamalli, joka tukee taloudellisesti kulttuuritoimintaa, etenkin kirjallisuuden ja jazz-musiikin alalla toimivia lahjakkaita taiteilijoita.

Lisätietoja antavat: kustantaja Vesa Tompuri, 050 591 6059, vesa@aviador.fi sekä kirjailija Hannu Luntiala, 045 699 4530, hannu.luntiala@elisanet.fi

www.aviador.fi/kirjoituskilpailu

www.facebook.com/artbreakswallskirjoituskilpailu