Ihmisiä ajan sylissä -novelliantologia on ilmestynyt

14.9.2022


Ihmisiä ja ajan sylissä -novelliantologia on ilmestynyt ja saatavilla Äidinkielen opettajain liiton ja Laatusanan verkkokaupassa.

Aiemmin tehdyt ennakkotilaukset postitetaan viikon 38 alussa. ÄOL:n jäsenalueen materiaalipankkiin on lisätty toiselle asteelle suunnattuja tehtäviä novelliantologian käsittelyyn.

Novelliantologia sisältää kymmenen koti- ja ulkomaista klassikkonovellia ja kymmenen aiemmin julkaisematonta kotimaista nykynovellia.

Klassikkonovelleja valittiin Edgar Allan Poelta, Anton Tšehovilta, Guy de Maupassant’lta, Minna Canthilta, Teuvo Pakkalalta, Juhani Aholta, Aino Kallakselta, Katherine Mansfieldilta, Maria Jotunilta ja Sigrid Undsetilta.

Nykykirjailijamme Anja Erämaja, Jari Järvelä, Pasi Ilmari Jääskeläinen, Riina Katajavuori, JP Koskinen, Jyri Paretskoi, Salla Simukka, Petri Tamminen, Tuutikki Tolonen ja Terhi Törmälehto inspiroituvat klassikkonovelleista ja kirjoittivat niiden teemoista uusia novelleja.

Antologia on tuotettu erityisesti koulujen käyttöön, mutta sen sisältämistä kertomuksista nauttivat kaikenlaiset lukijat. Aiheet, ilmaisumuodot ja juonet vaihtelevat, mutta ihmisten elämää koskevat teemat säilyvät.

Hinta: 20 € + lähetyskulut

Novelliantologian toimittajat Irene Bonsdorff ja Sari Hyytiäinen haastattelevat uudet novellit kirjoittaneita kirjailijoita Jari Järvelää ja Tuutikki Tolosta. Tervetuloa seuraamaan kirjailijahaastattelua Helsingin Kaisa-talon Rosebud Sivulliseen(Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki) torstaina 17.11. klo 17!