Tuula Saraniemestä vuoden äidinkielen opettaja 2020

19.1.2020 klo 10:00

Vuoden äidinkielenopettajaksi on valittu Rovaniemellä Lyseonpuiston lukiossa työskentelevä lehtori Tuula Saraniemi. Hänet palkitaan Äidinkielen opettajain liiton talvipäivillä Rovaniemellä 19.1.2020.

Tuula Saraniemi on monipuolinen opettaja ja kulttuuriaktivisti. Hän on työskennellyt pitkään ja ansiokkaasti Lyseonpuiston lukiossa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina sekä myös Rovaniemen IB-lukion Finnish A -opettajana aina IB-lukion aloittamisesta lähtien.

Tuula Saraniemi on opiskelijoiden keskuudessa erittäin pidetty opettaja, joka innostaa, motivoi ja kannustaa opiskelijoitaan kirjallisuuden ja kielen maailmaan sekä parhaaseen mahdolliseen tulokseen opinnoissa. Opettajana hän on verkostoitunut ja tehnyt laajasti yhteistyötä muiden äidinkielenopettajien ja alan toimijoiden kanssa niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

Opetustyönsä ohessa Tuula Saraniemi on toiminut aktiivisesti paitsi äidinkielenopettajien paikallisessa yhdistystoiminnassa niin myös Äidinkielen opettajain liitossa monessa eri roolissa, mm. hallituksen jäsenenä ja ÄOL:n paikallisyhdistyksistä koostuvan neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Näiden lisäksi Tuula Saraniemellä on ollut lukuisia äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta tukevia kulttuuri- ja sivistyselämän luottamustehtäviä mm. Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtajuus sekä edelleen meneillään oleva kolmas kausi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran valtuuskunnassa.

Lisätietoja:

Anne Helttunen
anne.helttunen@aidinkielenopettajainliitto.fi
Äidinkielen opettajain liitto
Puh. 044 214 5957