Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Turun Kirjamessuille 4000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

17.9.2019


Turun Kirjamessuille saapuu 4. lokakuuta 4 000 koululaista ja opiskelijaa, Helsingin Kirjamessuille tapahtuma tuo 24.–25. lokakuuta 8 000 koululaista ja opiskelijaa.

Turun Kirjamessuilla suunnistetaan kirjaan 4. lokakuuta. Suunnista kirjaan on kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jossa eri-ikäiset nuoret kiertelevät messuilla etsimässä vastauksia tehtävälomakkeiden kysymyksiin. Osallistujat saavat kukin omaa luokka-astettaan vastaavat kysymyslomakkeet. Tänä vuonna muun muassa etsitään osastoilta elämäkertoja, mietitään hyviä syitä lukea, tutustutaan näytelmäkirjailijoihin, perehdytään tekijänoikeuksiin ja käydään kuuntelemassa kirjailijahaastatteluja.

Suunnistuksen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan lukemisesta, kirjallisuudesta, kirjallisuuden eri lajeista ja kirjan tekemisen vaiheista. Kirjasuunnistus myös opettaa etsimään tietoa. Tapahtumaan osallistuvat Turun Kirjamessuilla yläkoulun oppilaat sekä lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijat.

Tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoavat  Tietokirjallisuuden edistämiskeskus ja Turun kaupunki. Tapahtuma järjestetään Turussa neljättä kertaa. Helsingin Kirjamessuilla tapahtumaa on järjestetty yli 10 vuoden ajan.

Tapahtuman infopiste on Turun Kirjamessuilla auki perjantaina klo 10–14 Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla (A/13).

 

Lisätiedot:
Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto
kaisa-maija.eeli@aidinkielenopettajainliitto.fi | 050 593 2012

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296

www.suomentietokirjailijat.fi | www.aidinkielenopettajainliitto.fi