Eläköön – Leve Zachris! -kilpailu 15.3.2018–30.9.2018

21.3.2018

Tänä vuonna juhlitaan Topeliusta! Topelius keksi Suomelle lipun värit ja oikeastaan koko Suomi-idean ja kirjoitti eri-ikäisille sopivalla tavalla Suomesta runoissaan, novelleissaan ja luennoissaan. Hän oli journalisti, joka kertoi Suomen nykyisyydestä, ja kirjailija, joka avasi menneisyyden ja rakensi tulevaisuuden kuvan.

Juhlavuoden kunniaksi Topelius-seura julistaa Eläköön – Leve Zachris! -kilpailun, jonka tarkoituksena on tehdä Topelius tutummaksi. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen nuorille, ja sarjoja on kolme: I alakoulun oppilaat, II yläkoulun oppilaat ja III toisen asteen opiskelijat. Kilpailuaika on 15.3.2018–30.9.2018. Palkinnot jaetaan Helsingin Kirjamessujen yhteydessä 25. tai 26.10.2018.

Kilpailuun voi osallistua tekstillä, liikkuvalla kuvalla, äänitteellä tai niiden kaikkien yhdistelmällä. Työ voi olla esimerkiksi viesti Topeliukselle (kirje, matkakertomus, raportti tulevaisuudesta, näytelmä tms.). Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmässä.

Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyvät osoitteesta http://www.topelius200.fi. Sivustolla on myös Topelius-seuran laatima virikepaketti, josta on helppo löytää perustietoa Topeliuksesta, linkkejä hänen julkaisuihinsa sekä käsittelyvinkkejä opettajille ja kilpailijoille.

Kilpailun järjestää Topelius-seura yhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton ja Svenska Modersmålslärarnas Föreningin kanssa.