Kirjojen Suomi etsii runonlausujia vuosimallia 2017

27.9.2017


RAP, RIIMI, RUNO on kilpailu kaikille yläkoululaisille. Tarkoitus on kirjoittaa vanhoista runoista uusia teoksia – samaan tapaan kuin dj:t samplaavat musiikkia. Oppilaat etsivät sanat e-runokirjoista, ja kirjoittavat sanoja käyttäen kokonaan uuden runon tai räpin. Parhaat palkitaan vuoden lopussa!

Osallistumalla RAP, RIIMI, RUNO -kilpailuun oppilaat tutustuvat kotimaisen lyriikan keskeisiin teoksiin: mukana on runoja Saima Harmajalta, Eeva Kilveltä, Eino Leinolta, Veijo Mereltä, Risto Rasalta, Pentti Saarikoskelta ja Katri Valalta. Runokokoelmat saa helposti e-kirjoina osoitteesta yle.fi/rapriimiruno.

Kilpailuaika on 2.10. – 24.11.2017 Raati valitsee parhaat runot ja rap-tekstit. Voittajakoulu saa palkinnoksi Suomen itsenäisyyden ajan kirjapaketin.

Ylen Kirjojen Suomi on maamme itsenäisyyden juhlavuoden suuri kirjallisuushanke, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme, ja kuinka asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjat kertovat meidän tarinamme, Suomen tarinan.

Osallistumisohjeet

Runoja ja räppejä voi tehdä kolmesta eri teemasta. Teemat ovat: rakkaus, tuntemattomalla rannalla ja maailmantuska. 

Tarkoituksena on etsiä sanat runokirjoista numerosarjojen perusteella. Runokirjat ja numerosarjat löytyvät alta. 

Kun olet löytänyt sanat, kirjoita niistä runo tai rap. Saat taivuttaa sanoja, lisätä mukaan omia sanojasi, mutta käytä jokaista sanaa vähintään kerran.

Lähetä valmiit runot ja räpit osoitteeseen kirjojen.suomi@yle.fiotsikolla RAP, RIIMI, RUNO. Kilpailuaika on 2.10. – 24.11.2017

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/02/runoile-rappaa-ja-osallistu-kilpailuun

Liitteet