Suomi 100-juhlavuoden hanke vie nykyrunoutta kouluihin

12.3.2017

 

 

Runoyhdistys Nihil Interitin hanke RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue vie nykyrunoutta koululaisten ulottuville. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden

 

100-vuotisjuhlaohjelmaa.

Suomi100-juhlavuoden hanke vie nykyrunoutta kouluihin

Korkeatasoinen kirjallisuus on keskeinen osa suomalaista identiteettiä. Suomenkielistä runoutta ei ilmesty missään muualla maailmassa kuin Suomessa.

Runoyhdistys Nihil Interitin hanke RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue vie nykyrunoutta koululaisten ulottuville. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaa.

RUNOUTTA!-kiertue käsittää sata runokeikkaa noin neljässäkymmenessä koulussa ympäri maata. Runokeikat kouluissa voivat olla esiintymisiä yhdelle luokalle tai koko koululle, runonlukutilaisuuksia, runouden esittelyä tai runoilijan työstä kertomista, työpajoja tai tietoiskuja. Myös koulut voivat ilmoittaa halukkuutensa vastaanottaa runoilijan.

Viikon mittaiset runoilijakiertueet järjestetään toukokuussa ja syyskuussa, ja niille haetaan nyt osallistujia. Toukokuun kiertue suuntautuu Helsingistä läntiseen Suomeen ja syyskuun kiertue Itä-Suomeen. Runoilijat voivat osallistua joko koko kiertueeseen tai olla mukana kahdesta neljään päivää, mukaan voi liittyä myös matkan varrelta. Maksettava palkkio määräytyy sen mukaan, montako päivää on mukana. Keikkapaikkakunnille pyritään järjestämään esiintymisiä myös iltaisin mm. kirjastoissa ja baareissa.

Oletko ammattimainen runoilija, jolla on monipuolista esiintymiskokemusta? Oletko kiinnostunut nuorista ja ehkä pitänyt myös kursseja tai työpajoja? Eduksi lasketaan myös lavarunokokemus.

Hae siis mukaan vapaamuotoisella hakemuksella 25.2. mennessä osoitteeseen tiedotusnihilgmail.com. Kirjoita itsestäsi ja kerro aikataulutoiveesi: kummalle kiertueelle ensisijaisesti haluat mukaan ja kuinka moneen päivään voit sitoutua. Valituille runoilijoille ilmoitetaan maaliskuun aikana.

Lisätietoja kiertueesta:
Nihil Interit, Tommi Parkko, parkkokaapeli.fi
Tuula Sipilä, tiedotusnihilgmail.com
http://www.runoutta.fi
http://www.nihilinterit.fi