Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Helsingin Kirjamessuille yli 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

18.10.2017


Suunnista kirjaan -tapahtuman tehtäviä ratkoo Helsingin Kirjamessuilla torstaina ja perjantaina 26.–27.10. yli 8000 5.–10.-luokkalaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Suunnista kirjaan on kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jossa eri-ikäiset nuoret kiertelevät messuilla etsimässä vastauksia tehtävälomakkeiden kysymyksiin. Suunnistuksen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan esimerkiksi kirjallisuuden lajeista, kirjan tekemisen vaiheista ja lukemisesta. Kirjasuunnistus myös opettaa etsimään tietoa.

Tapahtuma on suunnattu 5.–6.-luokkalaisille, yläkoulun oppilaille sekä lukioiden ja ammattiopistojen opiskelijoille. Osallistujat saavat kukin omaa luokka-astettaan vastaavat kysymyslomakkeet. Tänä vuonna osastoilta etsitään muun muassa historiateoksia, matkaoppaita ja suosikkirunoja sekä selvitetään tekijänoikeuksia ja käännöspalkinnon nimeä.

Suunnista kirjaan -tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Suunnista kirjaan -infopiste sijaitsee pääsisäänkäynnin aulassa, ja se on auki torstaina ja perjantaina klo 10–14. Tapahtumaa on järjestetty Helsingin Kirjamessuilla jo yli 10 vuoden ajan ja tänä syksynä toista kertaa myös Turun Kirjamessuilla.

 

Lisätiedot:

Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto

kaisa-maija.eeli@aidinkielenopettajainliitto.fi | 050 593 2012

 

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry

eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296