Pikku-Finlandia

Kilpailuun saavat osallistua kaikki toisen asteen opiskelijat (myös keväällä 2020 valmistuneet). Kilpailuaika päättyy perjantaina 4.9.2020 klo 15.00, ja palkinto jaetaan Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2020.

Kilpailun säännöt:

1. Kilpailuun osallistutaan kirjallisuusesseillä. Kirjoittajat saavat muokata kilpailuesseiksi esimerkiksi opiskelutarkoitukseen kirjoittamiaan aineita tai tutkielmia.

2. Kilpailutekstit on kirjoitettava koneella. Ihannepituus on 1200–2100 sanaa. Työ saa olla enintään 3000 sanan mittainen.

3. Kilpailuun voi osallistua myös pari- tai ryhmätyönä kirjoitetulla tekstillä.

4. Jokaiseen kilpailutekstiin täytyy liittää opiskelijan nimi, opettajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, koulu, koulun osoite ja työn nimi. Tiedot liitetään mukaan erillisellä lapulla, jos työ palautetaan postitse. Kaikki työt arvostellaan nimettöminä. Kilpailutöitä ei palauteta.

5. Kilpailuaika päättyy 4.9.2020 klo 15.00. Kilpailutöiden täytyy olla siihen mennessä perillä Äidinkielen opettajain liitossa.

Työt voi palauttaa joko tämän sivun ilmoittautumislomakkeella, postitse tai sähköpostitse.           

          Postiosoite on Äidinkielen opettajain liitto, Mariankatu 7 C 1, 00170 Helsinki.

Sähköpostiosoite on toimisto (a) aidinkielenopettajainliitto.fi.

 

Kilpailun voittaja saa 800 euron rahapalkinnon, ja hänet kutsutaan opettajineen palkinnonjako­tilaisuuteen.

Voittajalla on myös mahdollisuus ryhtyä Suomen Kirjasäätiön kaunokirjallisuuden Finlandia-lähettilääksi. Lähettilään tehtävä on innostaa lukemaan Finlandia-kilpailuiden ehdokaskirjoja. Lähettiläät kertovat omissa kanavissaan Finlandia-ehdokaskirjoista, -palkinnoista ja -tapahtumista sekä herättelevät keskustelua kirjallisuudesta laajemminkin sähköisissä medioissa. Finlandia-lähettiläät kutsutaan kaikkiin Finlandia-tapahtumiin, joissa lähettiläillä on mahdollisuus tavata Finlandia-kirjailijoita. Lähettiläät saavat myös oman Finlandia-kategoriansa kaikki ehdokaskirjat itselleen.


Kilpailun järjestää Äidinkielen opettajain liitto Suomen Kirjasäätiön tuella.