Kokeet


 

Kokeet-sivulla voi luoda omia kokeita.

Samalla sivulla näkyvät myös opiskelijoiden palauttamat kokeet.


Kokeen luominen


 


Kokeen luontivaiheessa koe nimetään, sen tekijäryhmä valitaan ja kokeen alkamis- ja päättymisajat määritetään. Ajat voi valita minuutin tarkkuudella. Kun alkamisaika koittaa, koe ilmestyy ryhmän opiskelijoille näkyviin. Päättymisaikaan se häviää näkyvistä.

Luonnos?-laatikon rastittamalla kokeen voi pitää näkymättömissä opiskelijoilta ilman, että alkamis- ja päättymisaikoja tarvitsee miettiä.

Opiskelijan näkymä, kun hän avaa kokeen.

 

Ohjeet koetta varten -kenttään voi kirjoittaa kokeeseen yleisiä ohjeita, esim. "Tee tehtävä A11". Varsinaista tehtävänantoa ei tässä vaiheessa tarvitse antaa, koska se tulee opiskelijalle näkyviin, kun hän avaa tehtävän (opiskelijan näkymä -kuva).
 


Selaa tehtäviä -otsikon alta löytyvät kaikki Älyn tehtävät. Kategorian nimeä klikkaamalla aukeaa lista tehtävistä. Kun vie hiiren valitse-painikkeen päälle mutta ei klikkaa, näkee esikatselunäkymän tehtävästä. Tarkemmin tehtäviä voi käydä tutkimassa varsinaisella Tehtävät-sivulla.

Kun opettaja on luonut etukäteen tehtävän, se näkyy valitussa kategoriassa ja on valittavissa kokeeseen.


Kokeeseen valitut tehtävät ilmestyvät tehtävät-otsikon alle. Jokaisen tehtävän pistemäärä täytyy merkitä. Punaisesta rastista voi poistaa turhat tehtävät. Kopioi tehtävät tähän kokeeseen -painikkeesta saa lisättyä vanhan kokeen tehtävät uuteen kokeeseen ilman, että niitä tarvitsee erikseen hakea tehtäväkategorioista.


Lopuksi koe tallennetaan.


Kokeen tarkistaminen


 

 

Opiskelijoiden lähettämät koevastaukset listautuvat Kokeet-sivulle. Vastaus aukeaa sitä klikkaamalla.


 

 

 

Vastausnäkymässä näkee kokeen ja vastaajan nimen, kokeen sisällön sekä vastauksen.


 

Jokaisen kokeen tehtävän perässä on kenttä kommenteille ja pisteille. Vastaustekstiä maalaamalla voi lisätä kommentteja tekstiin. Kommenttiin voi lisätä omaa tekstiä klikkaamalla plusmerkkiä, tai kommentin voi valita valmiista listasta.


 

Kokeeseen lisätään lopuksi kokonaiskommentti ja -arvosana.


 

Tallentamisen jälkeen koe siirtyy Kokeet-pääsivulle, josta sen voi palauttaa opiskelijalle.